Hirdetés

Súlyosan megfizet a Twitter, amiért visszaélt a felhasználói telefonszámával



|

A közösségi platform azt hazudta, hogy csak a kétfaktoros azonosításhoz gyűjti be a telefonszámokat, ám valójában reklámcélokra is felhasználta azokat.

Hirdetés

A Twitter kapcsán mostanság kétségtelenül az a legnagyobb kérdés, hogy Elon Musk valóban felvásárolja-e a mikroblogot, avagy a valós felhasználók mennyisége felett kialakult vita miatt végképp kútba esik-e a közösségi média történetének legnagyobb akvizíciója.

Mindeközben azonban a platform mindennapi ügyei is haladnak a maguk útján, most pedig épp egy 150 millió dolláros (55 milliárd forintos) büntetést kell kiköhögnie az egyébként is veszteséges üzemeltetőnek.  

Hirdetés

A büntetést a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) szabta ki, amiért a mikroblog célzott hirdetésekhez használta fel a kétfaktoros hitelesítéshez begyűjtött e-mail címeket és telefonszamokat. A felhasználók háta mögött alkalmazott gyakorlat 2013 óta volt érvényben, és nagyjából 140 millió embert érintett.

"A 150 millió dolláros büntetés tükrözi a Twitter ellen felhozott vádak súlyosságát, és a ma javasolt egyezség eredményeként bevezetendő jelentős, új megfelelési intézkedések segítenek megelőzni a felhasználók magánéletét fenyegető további félrevezető taktikákat. Felelősségre fogjuk vonni azokat a közösségi médiavállalatokat, amelyek nem őszinték a fogyasztókkal a személyes adataik felhasználásáról."

- kommentálta a büntetést Stephanie M. Hinds, Észak-Kalifornia ügyésze. A büntetésen túl a Twitter további feltételek teljesítésébe is kénytelen volt beleegyezni, így például a továbbiakban nem használhat fel megtévesztő módon gyűjtött adatokat, értesítenie kell a megvezetett felhasználókat, és lehetőséget kell biztosítania a telefonszám megadása nélkül is használható kétfaktoros azonosításra. Az FTC hivatalos közleménye itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.