Hirdetés

Az SXSW 2020-at is lefújták a koronavírus miatt



|

Március 13-tól tartották volna az South by Southwest tech- és kulturális fesztivált, amit évtizedek óta nem töröltek még.

Hirdetés

A Texas állambeli Austin szokott helyet adni az SXSW néven elhíresült éves technológiai, filmes és zenei fesztiválnak, azonban számítani lehetett rá, hogy ez is elmarad. A koronavírus terjedése miatt nem túl jó ötlet nagy tömegeket egy helyre csábítani, ezért a világ számos pontján sorra mondják le a szokásos éves rendezvényeket, fesztiválokat. Az SXSW 2020 is elmarad, erről tájékoztatta az érdeklődőket Austin polgármestere nemrég. Az SXSW 2020 idén március 13-án kezdődött volna. 

Hirdetés

Az SXSW egyébként egy közel 2 hetes esemény szokott lenni, amelyen a tech szektort és a médiát ünnepelik, többek között filmsztárok, iparági szereplők és influenszerek jelenléte mellett. A helyi gazdaságnak elég rosszul jön az esemény lemondása (350 millió dolláros kiesést okozhat), de már a bejelentés előtt több mint 35 000 ember írta alá azt a petíciót, amelyben le akarták fújni az eseményt a koronavírustól való félelem miatt. Emellett a legtöbb nagy tech cég már a bejelentés előtt lemondta a szereplését. 

Az esemény 34 éves történetében most először kényszerültek a szervezők arra, hogy töröljék a programot. Az SXSW mellett elmaradt az idei MWC, a GDC, a Facebook F8 és a Google I/O is, és a lista még nem véges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.