Hirdetés

Szolgáltatások szünet nélkül: Synology Active Backup for Business



|

Megjelent a Synology Active Backup for Business új verziója, amellyel a vállalatok teljes körű védelem alá helyezhetik munkaterheléseiket. Az üzletmenet folytonosságát szolgáló biztonsági mentések a Synology NAS tárolójával integrált szoftvercsomaggal ráadásul extra licencköltségektől mentesek.

Hirdetés

Korlátozott költségvetésük vagy a szakemberek hiánya miatt a kis- és középvállalatok gyakran lemondanak arról, hogy teljes körű megoldást vezessenek be a biztonsági mentéshez, és ezzel túl nagy üzleti kockázatot vállalnak - a szolgáltatások kiesése és elhúzódó helyreállítása súlyos pénzügyi veszteséget okozhat számukra. A Synology Active Backup for Business szoftvercsomagjában azonban a kkv-k is elérhetik a nagyvállalati szintű szolgáltatásokat, amelyekkel központilag, hatékonyan és magabiztosan megvédhetik a különböző környezetekben futó munkaterheléseiket, így megmenekülhetnek a kiberbiztonsági események és más katasztrófahelyzetek következményeitől.

Hirdetés

Az Active Backup for Business októberben bejelentett új verziója immár a PC-k és a fizikai szerverek csupasz vason helyreállítását (bare-metal restoration) is támogatja, tovább növelve a Windows és Windows Server operációs rendszereken futó, házon belül bevezetett alkalmazások ellenálló képességét. Minthogy a Synology hálózatra csatlakoztatott NAS tárolójával is integrálta Active Backup szoftvereit, olyan költséghatékony készüléket kínál, amellyel a vállalatok külön licencek vásárlása nélkül készíthetik el a biztonsági mentéseket.

Helyreállítás azonnal

Puszta biztonsági mentésnél persze többre van szüksége az üzletnek. Ha zsarolóprogram áldozatául esik a vállalat, természeti katasztrófában semmisülnek meg éles szerverei, vagy csupán meghibásodik valamely merevlemezük, akkor az adatok és a szolgáltatások visszaállíthatóságához hasonlóan az is fontos, hogy ez minél gyorsabban megtörténhessen, az RTO (recovery time objective) a lehető legrövidebb legyen. Az Active Backup olyan rugalmas és megbízható eszközöket és módszereket ad ehhez, amelyekkel a vállalatok valóban minimalizálhatják az állási időt, ezáltal biztosítva az üzletmenet folytonosságát.

A Synology Virtual Machine Manager (VMM) például ideiglenes katasztrófaelhárító megoldást ad, amellyel a szolgáltatások azonnal visszaállíthatók a Synology tárolószerverén még akkor is, ha az éles környezet leállt, és teljes újraindítása hosszabb időbe telik. Fizikai szervereikről a vállalatok olyan virtuális platformokra migrálhatják adataikat az Active Backup segítségével, mint a Synology VMM és a VMware vSphere, így könnyen áthidalhatják a váratlan leállásokat, vagy egyszerűen tesztkörnyezeteket hozhatnak létre. A virtuális gépek biztonsági mentéséhez szoftverügynökök telepítése sem szükséges.

Windows-alapú PC-ken és szervereken az Active Backup szintén többféle módszert támogat, közöttük a teljes gép biztonsági mentését és visszaállítását, amit a Microsoft Active Directory címtárszolgáltatásával kialakított integráció is segít. Fájlszerverek biztonsági mentését könnyíti meg az SMB és az rsync protokollok támogatása. A vállalatok többek között verziókezeléssel, tükrözéssel és inkrementális mentéssel érhetnek el gyors visszaállítást a különböző üzleti igényeknek megfelelően.

A Microsoft Office 365 és a Google G Suite szolgáltatását használó kkv-k a felhőben is biztonságban tudhatják leveleiket, ügyfeleik és partnereik kapcsolati adatait, valamint naptárbejegyzéseiket, mert adataikat egy önkiszolgáló portálon keresztül azonnal visszaállíthatják. Az Active Backup emellett deduplikációs technológiával és Changed Block Tracking (CBT) funkciójával a biztonsági mentéshez szükséges tárhely méretét is optimalizálja.

Központi konzol

A Synology megoldása egy központi konzolt ad a különböző eszközökön és platformokon átívelő biztonsági mentés folyamatainak teljes körű felügyeletéhez, amelyen keresztül a vállalatok monitorozhatják a történéseket, így azonnal értesülhetnek a váratlan fejleményekről, de ütemezett jelentéseket is beállíthatnak. A Synology DiskStation Manager (DSM) értesítései például folyamatosan tájékoztatnak a biztonsági mentés feladatainak állapotáról, többek között arról is, ha valamelyikük nem fut le sikerrel. Az ütemezett jelentések pedig a felállított szabályoknak megfelelő időpontban e-mailben érkeznek meg a rendszergazda postaládájába, így a biztonsági mentés állapotának áttekintéséhez nem kell külön bejelentkeznie a hálózatra csatlakoztatott tároló menedzsment-felületére.

Kis- és középvállalatoknak különösen fontos szempont, hogy az Active Backup for Business telepítése végtelenül egyszerű, csupán egy NAS tároló és néhány kattintás kell hozzá, és a rendszergazdák máris készek rá, hogy a fizikai eszközök és virtuális gépek között eloszló adatokat és munkaterheléseket megvédve mindenkor biztosítsák az üzletmenet zavartalanságát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.