Hirdetés

Szabadalmi troll támadta meg a Huaweit



|

Azzal fenyegetik a Huaweit, hogy betiltatják a nagy-britanniai forgalmazást, ha nem fizet.

Hirdetés

A Huawei a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója, ezért nem meglepő, hogy a szabadalmi trollok célpontjává vált. Az Unwired Planet nevű amerikai adatszoftvercég vetette ki rá most a hálóját

Hirdetés

Az ügy odáig fajult, hogy a Huawei készülékek forgalmazását be is tilthatják Nagy-Britanniában, amennyiben a szabadalmak miatt perelő cég nem kapja meg a jogdíjait a Huawei teljes, globális készülékeladásai után. 

A pereskedés több mint három éve tart már, és a legutóbbi bírósági döntés arra jutott, hogy a Huawei megszegte az Unwired Planet szabadalmait (amelyekből 2000 van, és 2013-ban vették őket az Ericssontól). Az április döntés után a Huawei felajánlott egy licencösszeget, de elutasították, mert állítólag későn tett ajánlatot. 

A másfél éve 16 főből álló Unwired Planet kinézte már magának a Samsungot, az Apple-t, a Google-t és a BlackBerryt is - a két utóbbi bíróságon kívül állapodott meg a céggel. 

A Huawei minden eladott készüléke vételárából 0,032 - 0,064 százalékot kell fizessen. A Huawei természetesen fellebbez, azonban azt már előre leszögezte, hogy ha a bíróság továbbra is az Unwired Planetnek ad igazat, akkor természetesen kifizeti az odaítélt jogdíjakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.