Hirdetés

Számítógépgyártók árulták el, mikor rajtolhat a Windows 12



|

Állítólag a mesterséges intelligenciára kontentrál majd a Microsoft következő operációs rendszere.

Hirdetés

Októberben már két éve volt annak, hogy a Microsoft piacra dobta a látványos átalakításokat hozó Windows 11-et, ám a közönség számára  nem bizonyult elég csábítónak a csomag, így a Statcounter adatai szerint az aktuális operációs rendszer piaci részesedése még ma sem éri el a 30%-ot.

Éppen ezért korán elkezdtek szivárogni a pletykák arról, hogy a Windows 12 néven emlegetett utód jelentősen barátságosabb gépigénnyel támadhat, a megjelenés idejét illetően pedig 2024-ről csiripelnek a madarak, beleértve az Intel egyik fejesét is. Most ismét a hardveripar szereplői pontosíthatták tovább az előrejelzést.

Hirdetés

Az amerikai PC World ugyanis nemrég felhívta a figyelmet Tajvan legnagyobb üzleti lapja, a Commercial Times cikkére, amely a Quanta Computer elnökére, Barry Lamre és az Acer élén álló Junsheng Chenre hivatkozva azt írja, hogy 2024 júniusában kerülhet sor a Windows 12 rajtjára. A PC-ipari vezetők egy orvosi konferencia vendégei voltak, ahol a hardveres piac kilátásairól is beszéltek.

Lam és Chen szerint a Windows 12 "nagyszámú mesterséges intelligencia-alapú technológiát" vezet majd be, ez pedig nagy lökést ad az úgynevezett AI PC-knek, amelyek MI-képességekkel bíró processzorokra épülnek. Junsheng ugyanakkor úgy véli, hogy az ilyen számítógépek iránti kereslet nem egyik napról a másikra fog berobbanni, az AI előnyeinek kiaknázásához pedig a felhasználói szokásokon is változtatni kell majd.

A cikk sajnos nem tér ki rá, hogy a hardvergyártók mire alapozzák a 2024 júniusi rajtot, de az bizonyos, hogy a mesterséges intelligenciás offenzíva abszolút illene a képbe, hiszen a Microsoft egy ideje már ennek a bűvöletében él, elindítva a Bing Chat nevű szöveggenerátort és a Windowst átszövő Copilot segédet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.