Hirdetés

Számos magyar felhasználó hitte azt a Facebook leállásakor, hogy internetszolgáltatás sincs



|

A Telekom adataiból kiolvasható, hogy sokan egyenlőségjelet tesznek a világháló és a legnagyobb közösségi oldal közé.

Hirdetés

Valószínűleg mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki éjjel-nappal a Facebookon lóg, és nem azért, mert a platformhoz kapcsolódik a munkája, esetleg a Messengert használja kapcsolattartásra, hanem azért, mert kizárólag onnan tájékozódik. Fogalmazhatunk akár úgy is, hogy számára a közösségi oldal egyet jelent az internettel, és ezzel bizony nincs egyedül.

Miután tegnap este minden korábbinál hosszabb időre, körülbelül hat órára leállt a Facebook és elérhetetlenné vált a hozzá tartozó alkalmazások és termékek mindegyike az Instagramtól az Oculus VR-ig, arra figyeltek fel a Telekom szakemberei, hirtelen megugrott az aktivitás más telekommunikációs szolgáltatások tekintetében - írja a hvg.hu.

Hirdetés

Magyarán sokan azt hihették, hogy megszűnt az internetkapcsolat is, mert nehéz másként magyarázni, hogy 15 százalékkal nőtt a kérdéses időszakban a mobilos hangforgalom a szokásoshoz képest, míg az elküldött SMS-ek száma lényegében megduplázódott. Emellett megközelítőleg 40 százalékos növekedést is regisztrált a Telekom az adatkapcsolat-aktivitások tekintetében, tehát feltűnően sokan próbálták repülőgép üzemmódban kapcsolni, majd visszaállítani, illetve újraindítani készüléküket.

A leállás okairól itt írtunk részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.