Hirdetés

Szavazz: támogatnád, hogy csak személyivel lehessen a Facebookot használni?



|

Egyre erősebb a nyomás mind a társadalom, mind a politika részéről, hogy újragondoljuk a Facebook és más közösségi oldalak működésének szabályozását.

Hirdetés

Ahogy más témákban, úgy ebben sem létezik egységes, mindenki által támogatott álláspont, hiszen bizonyára jó páran elégedettek azzal, ahogy a közösségimédia-platformok jelenleg működnek, nem szigorítanának sem a csatlakozás, sem pedig a posztolás szabályain. Ugyanakkor sokan sürgetnek változtatást például már abban a tekintetben is, hogy ki és milyen feltételekkel iratkozhasson fel egyáltalán a Facebookra.

Nem is különösebben nehéz a fényképes személyazonosítás követelménye mellett érvelni akkor, amikor fizetett trollok serege árasztja el a közösségi oldalakat, megpróbálva valamilyen agenda mentén befolyásolni a közbeszédet. Természetesen az ellenérvként felhozott kifogások jogosságát is nehéz vitatni, hiszen minden szigorítás épp az internet szabadságát tenné semmissé, emiatt a legvalószínűbb megoldást egy észszerű kompromisszum kialakítása jelentené.

Hirdetés

Hogy a szigorítást fontolgató ausztrál kormány keresztülviszi-e a tervét, vagy inkább megkeresi a közmondásos arany középutat, netán teljesen elveti legújabb ötletét, még a jövő zenéje, minket azért érdekel a véleményetek a kérdésben. Természetesen a felajánlott válaszlehetőségeken túl bővebben is kifejthetitek kommentben, hogy mit gondoltok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.