Hirdetés

Szavazz: te használsz bitcoint vagy más kriptovalutát?



|

Egyesek szerint ez a jövő fizetőeszköze, sőt igazából már a jelené. Másoknak viszont még a mögötte álló blokklánc technológia megértése is leküzdhetetlen akadályt jelent.

Hirdetés

Nagy utat jártak be a kriptovaluták a bitcoin 2009-es megjelenése óta, ma már egyre szélesebb körben fogadják el őket fizetőeszközként, így az is találkozhatott velük, illetve hallhatott róluk, aki már a bankkártyás fizetéssel szemben is bizalmatlan. A téma iránt érdeklődő laikusok figyelmébe ajánljuk ezt a cikket, amely nem csupán az alapokat magyarázza el, hanem egyúttal a kritpobányászat rejtelmeibe is beavatja az olvasót.

Épp az utóbbival összefüggésben kritizálják újabban a kriptovalutákat, ugyanis előállításuk igencsak energiaigényes, és a legnagyobb bányászfarmoknak otthont adó Kína áramellátásának túlnyomó részéről még mindig rendkívül környezetszennyező szénerőművek gondoskodnak.

Hirdetés

Most azonban nem azért vagyunk itt, hogy állást foglaljunk a kriptovaluták és bányászatuk ügyében pró vagy kontra, hanem hogy megkérdezzünk benneteket, ti magatok használtok-e bitcont, ethereumot, dogecoint vagy bármilyen más kriptót fizetőeszközként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.