Hirdetés

Szavazz: te kikapcsolod a mobilodat, ha nyaralni mész?



|

Sokan akkor is képtelenek szüneteltetni a mobiltelefonjuk használatát, ha éppenséggel a szabadságukat töltik. Ti hogy vagytok ezzel?

Hirdetés

Napjainkban 7,26 milliárd mobiltelefon (ebből 6,64 milliárd okostelefon) van forgalomban, ami a Föld teljes népességére vetítve azt jelenti, hogy az emberiség 91,54 százaléka birtokol valamilyen mobilt, 83,72 százaléka pedig okostelefont. Annyiban nyilván pontatlan a bankmycell.com statisztikája, hogy azt feltételezi, minden felhasználóra csak egy készülék jut, ugyanakkor mégis rávilágít arra a tagadhatatlan tényre, hogy menyire a mindennapjaink szerves részévé váltak a mobiltelefonok.

A gyors ütemű növekedésből (2016-ban még csak 3,668 milliárd felhasználót tartottak számon, ami a teljes populáció 49,4 százalékának felelt meg) pedig szinte törvényszerűen következik, hogy a képernyőfüggők társadalma leszünk. De talán már helytállóbb lenne múlt időben fogalmazni. Gondoljunk csak arra, hogy napjában hányszor pillantunk rá a kijelzőre, és nem azért, mert a pontos időre vagyunk kíváncsiak, hanem mert épp értesítés jött, vagy üzenetet kaptunk.

Hirdetés

Nyilván megvan annak is az előnye, hogy tulajdonképpen bárhol, bármikor el lehet minket érni, ám ez az előny hamar hátránnyá változik, ha például pihenni szeretnénk, akár otthon, akár valahova elutazva, mondjuk egy régóta tervezett nyaralásra. Mindez remek alkalmat teremtene arra, hogy egy időre függetlenítsük magunkat az életünkre rátelepedő eszköztől, értsd: kikapcsoljuk. De vajon tényleg így teszünk?

A szavazás módja egyszerűbb már nem is lehetne, mindössze rá kell böknötök a felkínált válaszlehetőségek közül arra, amelyiket magatokra nézve a leginkább helytállónak találjátok. Természetesen a kommentek között bővebben is kifejthetitek, hogy mit gondoltok erről a témáról, sőt annak sem kell kívülállónak éreznie magát, aki nem voksolna, de azért az eredményekre kíváncsi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.