Hirdetés

Szavazz: te mennyire engednéd, hogy megfigyeljenek telefonos alkalmazásaid?

|

Számos fontos újítást hozott az iOS 14.5, ezek közül az egyik az, hogy immár szabadon letiltható az app tracking, vagyis mi döntjük el, hogy harmadik félnek továbbadhatják-e az adatainkat.

Hirdetés

Külön cikkben gyűjtöttük már össze a nemrég élesedett iOS 14.5 legfontosabb újdonságait, illetve egy rövid útmutatót is írtunk arról, hogyan állítható be a telefon Apple Watchcsal történő feloldása akkor, ha maszkot visel az ember. Most viszont a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak a frissítés talán legnagyobb horderejű újításával kapcsolatban, melynek sok techcég egyáltalán nem fog örülni.

Az iOS 14.5 ugyanis lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan szabályozzák az app trackinget, azaz mostantól kezdve mi dönthetjük el, megengedjük-e a különféle alkalmazásoknak azt, hogy a rólunk gyűjtött adatokat kiadják harmadik félnek.

Az esetek túlnyomó többségében ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy eladják a rólunk összeszedett információkat, így pedig például személyreszabott reklámokba futhatunk bele.

Hirdetés

Mindez nem egyik napról a másikra megy végbe egyébként, a Facebook például a következő hetekben fogja fokozatosan továbbítani az engedélykéréseket.

Mi viszont már most nektek szegezzük a kérdést: most, hogy döntési helyzetben vagytok, engedni fogják az app trackinget, vagy letiltjátok az egészet, és a ti adataitokkal ne sáfárkodjon a világon senki sem?

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Próbáld ki az Xbox Game Passt 300+ játék csak
300 Ft 3 hónapra!
(x)

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.