Hirdetés

Szavazz: téged mennyire viselne meg, ha Európában elérhetetlenné válna a Facebook és az Instagram?



|

Egyeseknek anyagi kárt okozna a Meta kivonulása, mások az ismerőseiket hiányolnák, de olyan is van, aki állva tapsolna, ha ez bekövetkezne. Te melyik csoportba tartozol?

Hirdetés

Kétségtelenül volt már jobb bőrben is a Meta, amelynek lelombozó pénzügyi jelentése (kevesebb Facebook-felhasználó, veszteségeket halmozó Metaverzum, az Apple új adatvédelmi irányelvei miatt csökkenő hirdetési bevételek stb.) a részvényárfolyam meredek zuhanását, ezáltal pedig a cég értékének jelentős csökkenését eredményezte. Mark Zuckerberg cégbirodalma ebben a helyzetben fenyegette meg közvetett módon Európai Uniót azzal, hogy ha nem állapodik meg hamar az Egyesült Államokkal egy új, lehetőleg a Metának kedvező adattovábbítási keretrendszerről, akkor nem biztos, hogy képes lesz a megfelelő minőségben nyújtani szolgáltatásait az európai felhasználóknak, sőt a Facebook és az Instagram leállítását is kilátásba helyezte.

Egy valamivel később keletkezett blogbejegyzésben viszont már egészen más hangot ütött meg a Facebook anyavállalata, sőt kategorikusan tagadta, hogy megfenyegette volna Európát, vagy ki akarna vonulni erről a piacról.

Hirdetés

Mivel Zuckerbergék aligha lennének önmaguk ellenségei, és vélhetően eszük ágában sincs lemondani az európai bevételekről, ezért nyugodtan elkönyvelhetjük, hogy az üzengetéssel mindössze nyomást akartak gyakorolni az uniós döntéshozókra. De játsszunk el egy pillanat erejéig a gondolattal, hogy a fenyegetőzés valós, az EU felmutatja a középső ujját a Metának, erre leáll a Facebook és az Instagram. Titeket hogyan érintene ez?

A szavazás menete rendkívül egyszerű, mindössze rá kell böknötök a rokonszenves válaszopcióra. Természetesen annak sincs akadálya, hogy akár bő lére eresztve kifejtsétek, hogy miért lenne szerintetek jó vagy rossz, ha valóra válna a fent vázolt forgatókönyv.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.