Hirdetés

Szebb videókat kapnak a YouTube Premium-előfizetők, ami rossz hír lehet a többieknek



|

Egy új HD felbontást vezet be a YouTube, és más újdonságokkal is bővül a Premium csomag.

Hirdetés

Ha nem használunk asztali vagy mobilos hirdetésszűrőket, a reklámmentesség önmagában is komoly érv lehet a havi 1790 forintos áron elérhető YouTube Premium mellett, a videómegosztó viszont nemcsak erre támaszkodik, hanem egyéb extrákat is bedob az előfizetői kedv feltüzelésére, mint például a kép a képben funkció támogatása, vagy a YouTube Music-hozzáférés.

A platform hivatalos blogja szerint a paletta most egy csokor újdonsággal gazdagodik, köztük egy teljesen új felbontási beállítással.

Hirdetés

Ennek neve "1080p Premium", és egy magasabb bitrátájú HD felbontást ígér, amellyel a tulajdonos Google szerint jóval élesebb és tisztább látványt élvezhetnek az érintettek. Az új beállítás elsőként az iOS-es alkalmazásba érkezik meg, majd a következő hetek során a webes felületet is eléri, végül pedig az Androidos alkalmazásba köszön be, valamikor "a jövőben".

A bejelentés nem teljesen meglepő, mivel már februárban kiszivárgott, hogy a videómegosztó teszteli a funkciót, akkor viszont néhány nyugtalanító beszámoló is napvilágot látott. A hír kapcsán több fórumozó is megjegyezte, hogy az utóbbi időben mintha romlott volna a normál 1080p-s beállítás minősége, arra utalva, hogy a Google esetleg a látvány lerontásával terelhet a Premium előfizetés irányába. A vállalat ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy az 1080p Premium rajtja nem befolyásolja az eddig ismert HD beállítás minőségét.

Ami a további újdonságokat illeti, a YouTube hamarosan az iOS-en is támogatni fogja a lehetőséget, hogy több felhasználó, több készüléken összehangolva nézhesse ugyanazt a videót. Az iOS 15.1-ben bevezetett FaceTime SharePlay a következő hetekben válik elérhetővé a kompatibilis eszközökön (Androidon már régebben van ilyen, Google Meet Live Sharing néven). Végezetül pedig platformtól függetlenül mindenkit érint a videók sorba állításának támogatása, amit mostantól telefonokon és táblagépeken is élvezhetnek a Premium előfizetők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.