Hirdetés

Szédületes Tudomány - ismeretterjesztő kalandozás Gundel Takács Gáborral!



|

Áprilisban indul a Várkert Bazár új tudományos-ismeretterjesztő sorozata - tégy egy sétát Gundel Takács Gáborral!

Hirdetés

Neked mi jut eszedbe, ha azt hallod: "robot"? Egy aranyos, emberszerű gép, aki várja gazdái utasításait és segít, ahol tud, vagy épp egy összetett szerkezet a gyártósoron, ami ütemezetten működik, fáradhatatlanul végzi a dolgát? A robotikában a DDD ismerős kifejezés - ez a dull, dangerous és dirty, avagy az unalmas, veszélyes és koszos szavakat takarja, ezzel utalva arra, hogy a robotokat milyen felhasználási területeken kívánták bevetni. 

A technológia fejlődésével az életünk egyre több területén találkozhatunk robotokkal, ha nem is közvetlenül, közvetetten biztosan. A Szédületes Tudomány sorozatindító eseményén arról is szó esik, milyen távlatok vannak még a robotika számára.

Hirdetés

Április 8-án, a Várkert Bazár rendezvénytermében debütál a sorozat első epizódja Robotika - Legótól az űrkutatásig címmel. A látogatók Gundel Takács Gábor vezetésével, valamint a robotika rejtelmeiről szórakoztató és tartalmas formában mesélő szakértők kíséretében ismerhetnek meg mindent, amit a tudomány ezen ágáról tudni érdemes.

A BME adjunktusa, Budai Csaba a robotikus érzékelésről (avagy arról, hogyan érzékelheti a robotok irányítója azt, amivel csak a gép érintkezik), Tóth András, az egyetem tudományos munkatársa pedig az ipari robotika mindennapi használatba átkerülő fejlesztéseiről beszél. Moczó Vilmos, a Siemens Zrt. operatív vezetője a "sötét raktár" rejtelmeibe avat be minket, a Netlife Robotics igazgatója, Tanos Áron pedig Pepper robotot hozza magával, aki készséggel válaszol néhány kérdésre. Ott lesz még Vincz Dániel, a Mollia ügyvezető helyettese, aki a magyar startup fejlesztését, a tanítható, végtelen információt tárolni és hasznosítani képes Bábut mutatja be.

A rendezvény során a közönség is feltehet kérdéseket, megismerkedhet vagy akár beszélgethet is a robotokkal, valamint választ kaphat arra, miért nem kell félni a jövőtől.

Májusban is folytatódik a Szédületes Tudomány, akkor a világméretű pandémiákról lesz szó, júniusban pedig az e-mobilitás környezetkímélő megoldásai kerülnek terítékbe. 

További információk a www.varkertbazar.hu oldalon olvashatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.