Hirdetés

Szegény Elon Musknak annyit kell dolgoznia, hogy néha a Twitter könyvtárában alszik



|

A Twitter új tulajdonosaként eltöltött első hónapjairól mesélt a milliárdos.

Hirdetés

Elon Musk finoman szólva sem ápol gyümölcsöző kapcsolatot a sajtóval, elég csak a Tesla szélnek eresztett PR osztályára, vagy a tavaly felvásárolt Twitter kapcsolattartó e-mail címéről kiküldött kaka emojikra gondolni, nem is beszélve arról, hogy a mikroblog új uraként a mágnás már többször is a fősodratú média uralmának megtöréséről beszélt. A brit közmédiával azonban a jelek szerint még hajlandó leülni egy csevegésre, amiből egy egész érdekes interjú kerekedett, középpontban a Twitter megszerzésével és a platformnál eltöltött első hónapok tapasztalataival.

A BBC-vel beszélgetve Musk elmondta, hogy meglehetősen stresszes volt számára az utóbbi időszak, s hogy annyi munkája van a mikroblognál, hogy időnként haza sem megy, hanem egy kanapén alszik a cég saját könyvtárában, ahová egyébként senki sem jár. A milliárdos egyúttal beismerte, hogy az emlékezetes visszakozási kísérlete után csupán azért vitte mégis végig a felvásárlást, mert nem hitt benne, hogy képes megnyerni a szerződés betartását követelő korábbi tulajdonosok által indított pert.

Hirdetés

Ennek fényében nem meglepő, hogy Musk most akár szívesen el is adná a Twittert, ha akadna rá megfelelő jelentkező. Az új vezér ugyanakkor mindezek ellenére úgy véli, hogy CEO-ként eddig sikerrel vette az akadályokat, mivel a közösségi oldal magas forgalmat generál, és még mindig üzemel, holott a színre lépésekor végrehajtott tömeges kirúgások idején egyesek már a leállására számítottak.

A milliárdos elmondása szerint nem volt egyszerű 1500 fősre csökkenteni a korábbi 8000 fős állományt, a döntést pedig nem közölte mindenkivel személyesen, hiszen ennyi emberrel ezt nem tudta volna megtenni. Musk arra is reflektált, hogy a tulajdonosváltás óta több bejegyzésével is botrányt generált, melyek kapcsán úgy fogalmazott, hogy ezekkel "lábon lőtte magát", megoldásként pedig azt vetette fel, hogy nem szabadna hajnali 3 óra után tweetelnie.

A pénzügyeket illetően az üzletember úgy gondolja, hogy a Twitter jelenleg "durván" nullára jön ki, ebben a negyedévben pedig akár pozitívba is fordulhat a cash flow mérlege, mivel szinte minden elpártolt hirdető visszatért, vagy ígéretet tett a visszatérésre. Az interjú videós formában is megtekinthető a BBC weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.