Hirdetés

Szelfiőrületet okozott a Google



|

A Google Arts & Culture megmondja, hogy a szelfink hasonlít-e valamelyik híres festményre.

Hirdetés

Google Arts & Culture önmagában is kiváló app és egyben a legjobb virtuális múzeum, amit mobilról meg lehet látogatni. Az egyszerű és hatékony kezelőfelület, valamint a széles tartalom mellett azonban másban is jeleskedik. 

Hirdetés

Egy új funkció képes megmondani, hogy a szelfink hasonlít-e valamelyik híres festményre. Az újdonság igazából annyira felkapott és népszerű lett, hogy Amerikában a Google Play Áruház legkedveltebb ingyenes alkalmazásává lépett elő az app. A közösségi oldalakat pedig elárasztották az összehasonlítószelfik. 

Milyen technológia áll a trükk mögött? Alapvetően az arcfelismerés egyszerű megvalósítása, gépi tanulás útján. A Google évek óta kísérletezik ezzel, és folyamatosan fejleszti a képkeresési funkcióit. A technológia egyszerűsített formája alkalmas például a szelfik összehasonlítására a festményekkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.