Hirdetés

Szellenteni is képes a Panasonic macskarobotja, újra boldog hely lesz a világ



|

A Panasonic Nicobo azért mást is tud, de kétségkívül ez a legfontosabb funkciója.

Hirdetés

A technológia fejlődésének hála már nem kell beérnünk a Sony robotkutyájával, ha valamiért gépi társra vágynánk, a lehetőségek tárháza évről évre lesz egyre nagyobb. A Panasonic például egy macskának csak nagy jóindulattal nevezhető szerkezetet mutatott be.

A Nicobót egy anyaggal bevont fej és egy farok alkotja. A robot képes érzékelni, ha simogatjuk, ölelgetjük, és különböző sebességgel tudja csóválni a farkát, szemeivel egyszerű érzéseket fejez ki, attól viszont nem kell félnünk, hogy elszalad, leszaggatja a függönyt, vagy lelöki a polcról a kristálypoharakat: helyváltoztatásra önállóan nem képes, csak egy helyben mocorog.

Hirdetés

Még csak nem is dorombol, de legalább gügyög. Kamerájával felismer arcokat, fényszenzorával a napszakot és az időjárást, majd ezen infók begyűjtését követően megfelelően reagál - például nappal alszik. És hát a legjobb: véletlenszerűen fingik.

Sajnos mind a 320 darabot lefoglalták már a Makuake nevű közösségi finanszírozásos platformon, 106 ezer forintnak megfelelő ára nem tántorította el az érdeklődőket, ahogy az sem, hogy egyes funkciók (mint például az okostelefonhoz csatlakoztatás) csak havi kb. 3000 forintért cserébe használhatók. Mondjuk ez így is olcsóbb, mint a macskakaja és az alom.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.