Hirdetés

Személyes e-mailek átadására kényszerítik a Google-t



|

Egy 182 milliárd forintos válóper kapcsán döntött úgy egy amerikai bírónő, hogy a Google köteles személyes e-maileket kiadni.

Hirdetés

A kaliforniai Virginia DeMarchi bíró konkrétan arra szólította fel a Google-t, hogy adja ki nekik Temur Akhmedov leveleit, mint bizonyítékot, amit aztán majd az illető anyja által kezdeményezett perben használnak fel. 

Nincs tehát más választása a Google-nek, mint átadni az orosz oligarcha Farkhad Akhmedov fiának személyes levelezését, ugyanis minden ezen múlhat egy 182 milliárd forintos válóperben.

Hirdetés

Farkhad Akhmedov exneje az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is a bírósághoz fordult abban a reményben, hogy volt férje kénytelen lesz majd kifizetni a világ legdrágább válásában a kitűzött összeget. 

A Google szerint a bíróság döntése szembemegy a vállalat alapelveivel, és szerette is volna akadályozni a folyamatot, mivel az ifjabb Akhmedov nem adott engedélyt az e-mailek megosztására, és emiatt sérülnének a személyi jogait. A bírónő megértette a cég aggályait, de szerinte kiadásuk nem ütközik az amerikai törvényekbe, és döntő fontosságú bizonyítékként szolgálhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.