Hirdetés

Szemüveggel támad a DJI legújabb drónja



|

A DJI FPV a profik mellett a lelkes amatőrök számára is elhozza a belső nézetű repülés élményét.

Hirdetés

A shenzeni DJI-t bizonyára senkinek sem kell bemutatni, hiszen a kínai cég a világ legismertebb dróngyártója, olyan népszerű típusokkal, mint a Mini, a Mavic, vagy a Phantom. Keddtől pedig megvásárolható a márka legújabb üdvöskéje, a DJI FPV is, ami kifejezetten a first person view, azaz a belső nézetű repülés iránt érdeklődőknek készült.

A belső nézetű drónozás lényege, hogy a kamera képét egy szemüvegen át követi a pilóta, ezért sokkal izgalmasabb élményt nyújt, mint a hagyományos drónok terelgetése. Az FPV drónokkal nem csak rendkívül látványos filmek készíthetők, de évről évre egyre népszerűbbek a velük rendezett versenyek is.

Hirdetés

A műfaj viszont eddig jobbára csak a profiknak és a gyakorlottabb hobbistáknak szólt, az ilyen szettek többségét ugyanis egyedileg állítják össze és konfigurálják. A DJI 1299 dolláros csomagja azonban mindent megold a vásárlók helyett, mivel rögtön a dobozban kész szettet kínál a drónnal, a kontrollerrel, valamint a nélkülözhetetlen szemüveggel.

A gyártótól megszokott könnyű irányítás miatt az FPV-től a kezdőknek sem kell tartaniuk, a tanulási folyamat nem különbözik sokban egy normál drónétól. A DJI FPV 2000 mAh-ás akkumulátorával akár 20 perces repülések is teljesíthetők, ami jelentős többlet a kategóriában általános 3-10 perces menetekhez képest. A DJI a hosszabb távú megbízhatóságra is gondolt, így a telep néhány napnyi tétlenség után automatikusan kisüti magát, hogy kímélje a cellákat.

Az FPV beépített kamerája 4K 60fps felvételi módban üzemel, de az 1080p-s kompromisszumért cserébe akár 120 fps képkockasebességgel is filmezhetünk vele. S ha már sebesség, az FPV ebben is korrekt teljesítményt nyújt: 0-100-as gyorsuláshoz mindössze két másodpercre van szüksége. A drón erőssége még, hogy alacsony késleltetésű digitális képtovábbítást alkalmaz, s így messzebbre merészkedhet, mint az analóg technológiát használó belépő szintű FPV drónok.

Ami a hazai árakat illeti, a magyar vásárlóknak sajnos itt is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk: a hivatalos magyar viszonteladónál már rendelhető az FPV csomagja, méghozzá 499.900 forintért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.