Hirdetés

Szeretnél hatékonyabb lenni laptopoddal? Ezzel a kiegészítővel jobban megy majd a munka



|

Egy modern PC sokszor csak akkor lesz igazán hasznos, ha egy-egy jól megválasztott kiegészítővel is megtámogatod. Megmutatjuk, a legtöbb notebookhoz melyik ez az extra hozzávaló.

Hirdetés

Nem szabad azon csodálkozni, hogy a notebookok olyan népszerűek lettek: az asztali PC-k szoftveres kompatibilitása és a mobilitás kiváló párost alkotnak. Ugyanakkor az sem igaz, hogy egy laptop nem jár kompromisszumokkal. A nehézkesebb bővíthetőség, sokszor szerényebb teljesítmény és magasabb ár szoktak a negatívumok között szerepelni. Miközben ezek közül néhány ma már nem is feltétlenül annyira fájdalmas, azért van még egy pont, amiben a laptopok nem túl erősek: ez pedig a kijelző mérete.

A kijelző színhűsége, fényereje és betekintési szöge lehet csodálatos, ha 13-14 colon kell dolgoznod, bizony hamar azon kapod magad, hogy kevésbé vagy hatékony, mint azelőtt, asztali PC-dnél. Szerencsére ezen lehet változtatni, mégpedig úgy, hogy az ne menjen a mobilitás rovására - ehhez mutatunk egy kifejezetten olcsó megoldást.

AOC 22B2H - olcsón megbízhatót

Az AOC márkanévvel egészen biztosan találkoztál már, ha benéztél a monitorok világába. A Philipsszel közös anyacég, az MMD gyártja ezeket a monitorokat és igen nagy tapasztalata van abban, mitől is lesz jó egy monitor. A másik előnye, hogy versenyképes áron nyújtja termékeit, mint például az AOC 22B2H-t, ami

szigorúan nem gamermonitor,

viszont talán a legolcsóbb VA-paneles modell. Hajszálnyival 30 ezer forint alatt megdöbbentő gamerfunkciókat nem is lehet elvárni (a menüben a HDR-opció és az adaptív szinkronizálás ne tévesszen meg senkit - kedves gesztus, hogy itt vannak, de látványos előnyöd nem származik belőlük), de ez a kijelző nem is erre készült.

A spórolás volt az egyik legfontosabb szempont a tervezésnél, ám szerencsére ez nem jelentette azt, hogy minden területen a leggyengébbet kapod. Sőt, a 21,5"-os VA-panel kialakításából adódóan kiváló, 3000:1-hez kontrasztot kínál, vagyis egészen szép, sötét feketét kapsz. A színhelyesség már nem ennyire örvendetes, a 6+2 bites FRC-s színmegjelenítés nem teszi ezt a monitort ideálissá DTP-munkákhoz (77% Adobe RGB), ellenben az jó hír, hogy a full HD (1080p) felbontás mellett 75 Hz-es frissítésre képes. A fényerő is csupán átlagos, 200 nites, viszont ehhez alacsony kékfény-kibocsájtás és villódzásmentes kép párosul, és ez a szemkímélő üzemmód igazán fontos egy 8-órás munkanapnál. A másik, szintén nem túl sokat emlegetett, mégis fontos paraméter az alacsony fogyasztás, ami esetünkben 10-15 Watt körül mozog fényerőtől függően, vagyis nem kell attól tartanod, hogy a villanyszámlád emiatt az egekbe szökik.

13/14"+22"=dolgozz nagy asztalon

Az AOC 22B2H 30 ezer forintért kiváló kiegészítője lehet szinte bármely notebooknak, pláne akkor, ha több ablakban végzed a munkádat. A HDMI porton egyszerűen csatlakoztathatsz szinte bármilyen laptopot, a Windows (vagy egyéb OS) pedig azonnal felismeri a másodlagos kijelzőt. Ide átpakolhatod levelezésedet, chatablakaidat, de az is lehet, hogy ezt használod fő kijelzőnek és a notebook paneljén hagyod a másodlagosan fontos programokat. Az AOC három oldalon rejtett kávájú monitora az asztalon sem foglal sok helyet kicsi talpával, de ha még ez is sok, VESA-konzollal a falra is felszerelheted.

Gaming, grafikai munka, házimozi? Több mindenre is erősen ellenjavalt az AOC 22B2H monitora, nem is állítjuk azt, hogy gombokért csúcskategóriás modellt kapsz, ám notebook mellé másodlagos kijelzőnek nagyszerű, tapasztalatból mondjuk, hogy nagyon sokat képes adni a hatékonysághoz, miközben azért az igazán fontos tulajdonságokról, mint az alacsony kékfény-kibocsájtás és fogyasztás, a jó kontraszt, a 75 Hz-es frissítés még itt, 30 ezer forint alatt sem kell lemondanod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.