Hirdetés

Szerezd meg Einstein leveleit és Tesla szabadalmait!



|

Egy árverésen nem csak Einstein leveleit és Tesla szabadalmait lehet bezsákolni, hanem egy Enigma gépet is.

Hirdetés

Tudományos szempontból hatalmas jelentőséggel bíró műtárgyakat már többször bocsátott árverésre a londoni Christie's aukciósház, most pedig az 58 tételt magába foglaló, "Heuréka! A 20. század tudományos áttörései" nevű online aukción különösen érdekes dolgokat árverez el. Ezek között van egy második világháborús Enigma gép, egy Nobel-díjért járó érme, Tesla és Edison szabadalmi munkái és Albert Einstein levelei. 

Hirdetés

Einstein levelei közül most egy 1932-es darabot adnak el, amit Eduardnak, a fiának küldött, amikor a skizofréniája miatt kezelés alatt álló fiút próbálta támogatni. Egy másik levelében pedig a hírességgel járó változásokról beszél, alapvetően elítélve a személyi kultuszt. 

Le lehet még csapni a villanykörte felfedezésének teljes dokumentációjára, szabadalmi papírokkal együtt, de a rádió feltalálásának dokumentációja és a Tesla-tekercs első leírása, a villanymotorról szóló jegyzetek és a távirányítású eszközök jegyzetei is új gazdára várnak, egy M4-es Enigma géppel együtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.