Hirdetés

Szexuális zaklatással vádolják Elon Muskot



|

A Twitter felvásárlására készülő üzletember állítólag a SpaceX egyik korábbi légiutas-kísérőjét zaklatta.

Hirdetés

Elon Muskot egész eddig elkerülték az utóbbi évek szexuális zaklatási botrányai, most azonban ő is magyarázkodhat egy 2016-os eset miatt, amely csak nemrég került a felszínre. Elsőként a Business Insider robbantotta a sztorit, mely szerint a milliárdos a SpaceX magángépén a merev péniszét mutogatta egy neki masszázst adó légiutas-kísérőnek, valamint beleegyezés nélkül megérintette a combját és egy lovat ajánlott, ha a nő "többet is tesz" a kedvéért.

A sértett később az ügyvédje útján panaszt nyújtott be a vállalatnál Musk ellen, 2018 novemberében viszont sikerült megegyezésre jutniuk, melynek értelmében a SpaceX 250 ezer dollárt fizetett a légiutas-kísérő hallgatásáért cserébe. A történteket most nem is ő, hanem egy barátja hozta nyilvánosságra, aki szintén tudott a sztoriról, de nem köti a titoktartási szerződés.

Hirdetés

A Business Insider szerint a zaklatás és az egyezség tényét dokumentumok is alátámasztják. A lap megkereste Elon Muskot, aki e-mailben csak annyit írt, hogy "ennél jóval több van ebben a sztoriban", a cikket pedig politikailag motivált tartalomnak nevezte.

A milliárdos azt is hozzá tette, hogy ha hajlamos lenne szexuális zaklatásra, aligha ez lenne az első ügy, ami a 30 éves karrierje alatt felszínre kerül. A cikk közlése előtt Musk azt írta a Twitteren, hogy az elkövetkező hónapokban "drámai mértékben" fokozódnak majd az ellene irányuló politikai támadások:

A zaklatási ügytől függetlenül, a milliárdos azt követően került a kritikák kereszttüzébe, hogy a Twitter jelenleg szünetelő felvásárlására készülve belengette a mikroblog moderációs szabályainak drasztikus lazítását. Emiatt sokan attól tartanak, hogy a szólásszabadságra hivatkozó üzletember az álhírek és a gyűlöletbeszéd melegágyává teszi a ma még inkább a liberális oldal kedvencének számító platformot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.