Hirdetés

Szigorú adatvédelmi törvényt fogadtak el Kínában, de az államra is vonatkozik majd?



|

Az ország vezetése ezzel az EU-s GDPR rendszerhez hasonló megoldással a tech cégekre próbál nyomást gyakorolni, így biztonságosabbá téve az adatkezelést.

Hirdetés

Amikor Kínáról és az ott nemrég bevezetett arcfelismerő térfigyelő kamerákról beszélünk, nem feltétlenül a személyiségi jogok és az adatvédelem jut eszünkbe, de a jelek szerint az ország vezetése igyekszik még jobban kézben tartrani a dolgokat.

Az elmúlt időben több vállalatról is kiderült, hogy felelőtlenül kezelték a felhasználók adatait, ezért most új törvényt fogadtak el, ami november 1-jén lép életbe.

Hirdetés

A hivatalosan Személyi Információvédelmi Törvény névre keresztelt passzus értelmében a felhasználóknak minden esetben bele kell egyezniük az adatgyűjtésbe, illetve szabályozza azt is, hogy amennyiben az adatok Kínán kívülre kerülnek, hogyan kell azokat biztosítani. Ennek betartásához a vállalatoknak dedikált személyzetet kell alkalmazni, aki rendszeres ellenőrzéseket is végez.

Ezen felül az adatgyűjtést minden esetben ésszerűen, nyilvánosan meg kell indokolni, és csak a cél eléréséhez szükség legkevesebb adatpontot lehet vizsgálni. Szakértők szerint az ugyanakkor továbbra is aggasztó, hogy a kínai törvény nem korlátozza a kormány személyes adatokhoz való hozzáférését.

Hogy ez milyen változásokat eredményez, az néhány hónap múlva kiderül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.