Hirdetés

Szigorúbban ellenőrzi a Google az androidos fejlesztőket



|

A keresőóriás besokallt a kamu profiloktól, rágyúrnak a hitelesítésre.

Hirdetés

Az Android hátrányait fejtegetve visszatérő érv, hogy a Google Play Áruház lazább ellenőrzése miatt még a hivatalos boltban is sok a malware és a lehúzós alkalmazás, ami részben annak is köszönhető, hogy kamu fejlesztői profilokkal a személyes lebukás veszélye nélkül lehet appokat feltölteni a platformra.

A Google ugyanis eddig csupán egy email címet és telefonszámot kért a jelentkezőktől, így kisebbfajta iparág épülhetett a hamis fejlesztői profilok árusítására. Ezek pedig még úgy is kelendők, hogy nem kifejezetten olcsók: a The Record jelentése szerint 89 dollár (kb. 26 000 forint) körül mozog az áruk a kiberbűnözői fórumokon.

Hirdetés

A jövőben viszont nehezebbé válik a trükközés, a Google ugyanis bejelentette, hogy szigorítják a fejlesztői fiókok hitelesítését. A tulajdonosoknak ezentúl meg kell adniuk, hogy személyes, vagy szervezeti profilt hoznának-e létre, valamint közölniük kell egy kapcsolattartói nevet és egy lakcímet is. Az ellenőrizhetőség kedvéért bevezetik a kötelező hitelesítést is, a fiókok feltörésének megakadályozására pedig muszáj lesz aktiválni a kétlépcsős azonosítást.

A szigorítás fokozatosan lép életbe. Jelenleg még opcionális a fiókok típusának megadása és az elérhetőségek hitelesítése, a kontaktok frissítésekor viszont már most is kötelező ez a mozzanat. Augusztustól pedig minden regisztrálótól megkövetelik a nyilatkozatot a fejlesztői vagy szervezeti státuszról, illetve a visszaigazolt elérhetőségeket és a kétfaktoros hitelesítést is.  

A meglévő fejlesztői fiókok esetében egyelőre nincs közelebbi dátum a szigorítások bevezetésére, a Google blogposztja csak annyit ír, hogy valamikor az év későbbi szakaszában kerül rá sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.