Hirdetés

Szimpla trükkel kötné le a diákok figyelmét a Zoom



|

Az új fókusz mód nagy segítség lehet a tanároknak és az elkalandozásra hajlamos tanulóknak is.

Hirdetés

A felnőtteknek sem kell magyarázni, milyen hamar elkalandozik az ember figyelme a digitális kütyük előtt ülve: nem véletlen, hogy már a Windows 11 is külön funkciót szentel a hatékonyságunk felturbózásának.

A diákokra pedig fokozottan igaz a jelenség, hiszen az online tanórákon jóval könnyebb másra figyelni, mint egy hagyományos előadáson. A pandémia alatt elrendelt távoktatással rengeteg új felhasználót szerző Zoom fejlesztői viszont úgy vélik, hogy már egy egyszerű trükkel is javítható a helyzet.

Hirdetés

A platform nemrég jelentette be a Focus Mode nevű funkciót, melynek aktiválásával az órák résztvevői csak a saját kamerájuk képet, illetve a tanár közvetítését látják, míg a többiek rejtve maradnak. A Zoom szerint ez nagyban segíti a diákok figyelmének lekötését, mivel így társaik helyett teljes mértékben az előadásra tudnak figyelni.

A funkció természetesen nemcsak iskolai környezetben használható, de a platform elsősorban a tanárok figyelmébe ajánlja. A fókusz mód repertoárjába tartozik még, hogy az előadó házigazdaként bárkinek a képét kiemelheti és megoszthatja a többiekkel, ami például a kérdések megválaszolásánál, vagy a tanulói prezentációknál is kapóra jöhet.

Az újdonság használatához adminisztrátori jogosultság, illetve a Zoom 5.7.3-as, vagy újabb kliense szükséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.