Hirdetés

Színes kijelzőre váltanak az e-olvasók, mégsem lesz belőlük tablet



|

Vajon kispadra ülteti a tableteket a legújabb színes e-könyv? Az új PocketBook Viva szakít a szürkeárnyalatos E Ink kijelzővel.

Hirdetés

Tablet vagy e-könyv-olvasó? A dilemmát eleddig igen egyszerű volt eldönteni: ha csak szöveget olvasol, könyveket bújsz, az e-book a tökéletes társ 1 hónapos üzemidejével, vízállóságával és szemkímélő kijelzőjével. Minden másra a tablet a megoldás. Viszont ez addig volt igaz, amíg feltételeztük, hogy az e-könyv-olvasók mind szürkeárnyalatos, lassú kijelzővel szereltek.

A PocketBook Viva könyvolvasó ezzel a tradícióval szakít, és a legújabb E Ink Gallery 3-as panelt használja, amely egy teljes színskálát képes megjeleníteni. Akár fekete-fehér, akár színes a tartalom, a felbontás kiváló, ugyanis az 1440×1920 pixel 300 ppi-s képpontsűrűséget eredményez. A szemet kímélő E Ink ComfortGaze technológia is megjelenik itt, amely 60%-kal csökkenti a kékfény-kibocsátást, de nem ez az egyetlen trükkje a Vivának. Az E Ink Gallery 3 panel esetében a képpontok színes pigmentekkel lettek feltöltve, emellett az előtérvilágítás tovább javítja a láthatóságot, sőt, ennek színhőmérséklete is állítható.

Hirdetés

A színes kijelző mellett a 8"-os olvasó hangoskönyveket is támogat, sőt, hatféle hangformátumot kezel akár BT-fülhallgatóra kiküldve, akár a beépített hangszóróján megszólaltatva. Került még a Vivába giroszkóp, így a tartalmat automatikusan képes elforgatni, az IPX8 vízállóság 60 percig hatásos, a 64 GB tárhelyre pedig rengeteg tartalom felfér. A szoftver a PocketBook szokásos kezelőfelületét biztosítja beépített szótárral, böngészővel és néhány hasznos alkalmazással, valamint könyváruházzal és 23 szöveges fájlformátum támogatásával.

A színes kijelző komoly előrelépés az e-könyv olvasók világában, sokan már évekkel ezelőtt arra számítottak, hogy a piacot vezető Amazon is színes E Ink panelre vált. Ugyanakkor a szoftver, a kijelző és az olvasó sebessége nem változott drasztikusan, így pedig tabletként használva továbbra is erős kompromisszumokra lehet számítani - persze immáron színesben.

A PocketBook Viva nem egy koncepciótermék, hanem valódi eszköz, ráadásul Európában is megjelenik 2023 elején (és minden bizonnyal hazánkban is elérhető lesz), ám a színeket nem mérik olcsón: bejelentéskori ára 599 euró, ami közel 250 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.