Hirdetés

Szinte már könyörög a Microsoft, hogy hagyjuk abba az Internet Explorer használatát



|

Sok egyéni felhasználó mellett számos vállalat és szervezet sem szakított még a Microsoft elavult böngészőjével.

Hirdetés

Nem csinál titkot belőle a Microsoft, hogy határozott szándéka egyszer s mindenkorra nyugdíjazni az Internet Explorert, sőt minden lehetőséget megragad arra, hogy figyelmeztesse a felhasználókat, váltsanak másik böngészőre. A redmondiak nyilván annak örülnének, ha ebből az egyébként kimondottan jó, Chromium alapú Edge profitálna, de bármelyik konkurens megoldás is jobb választás, mint a biztonsági kockázatot jelentő browser, amelynek hivatalosan június 15-ével megszűnik a támogatása.

Ám mivel gyaníthatóan lesznek olyanok, akik nemhogy az utolsó pillanatig várnak, hanem még azután is maradnának az Internet Explorernél, ezért a Microsoft 2029-ig gondoskodik biztonsági frissítésekről. Ezzel együtt is lebeszélne mindenkit a további használatáról, mi több, arra bátorítja a felhasználókat, különösképpen az vállalatokat és szervezeteket, hogy ne várják meg a határidőt, a saját érdekükben tegyék meg mielőbb a szükséges lépéseket.

Hirdetés

Mivel az átállás egy cég esetében némileg komplikáltabb, mint otthon letörölni a Internet Explorert és helyette felrakni egy modern böngészőt, Eric Van Aestlyn termékmenedzser blogbejegyzésében lépésről lépésre leírja, hogy mi a teendő.

Először is azt javasolja, hogy az Edge-ben állítsák be az Internet Explorer módot, amelyen keresztül az alkalmazottaknak továbbra sem okoz gondot az IE-alapú webhelyek meglátogatása. Ezzel párhuzamosan természetesen tájékoztatni is kell őket a tervezett átállásról, valamint elég időt hagyni nekik az adataik importálására. Aestlyn szerint ha így tesznek, akkor június 15-én minden simán megy majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.