Hirdetés

Szintet lép a Windows 11 és az Android összefonódása



|

Fontos frissítést kap a Windows 11 alatt futó Android alrendszer, amely nagyon sok feladatra lesz alkalmas.

Hirdetés

A Windows 11 egyik legizgalmasabb funkciója már az operációs rendszer bejelentése óta, hogy képes androidos alkalmazások futtatására, sőt tulajdonképpen egy alrendszert indíthatunk, ami az idő múlásával egyre okosabbá válik. Miközben egyes régiókban már elérhető a WSA (Windows Subsystem for Android), a legtöbb helyen, így hazánkban is még csak trükközve lehet hozzáférni, mire azonban globális lesz, már tényleg nagyon kiforrott megoldásnak örvendhetünk.

A Microsoft csendben közzétett egy menetrendet azzal kapcsolatban, hogy milyen funkciói vannak most a WSA-nak, illetve, hogy miket szeretnének a jövőben hozzáadni. Ezek között szerepel az Android 13 támogatása, amivel újabb nagy lépést tesznek redmondiak afelé, hogy közelebb kerüljön egymáshoz a két rendszer.

Hirdetés

Másik fontos újdonság, a fájlátvitel elérhetővé tétele, amivel egyszerű másolással és beillesztéssel továbbíthatjuk majd a fájlokat a WSA és a Windows 11 között, ez szintén hatalmas mérföldkő lesz. A célok közt szerepel továbbá a kép a képben funkció, és hogy a lokális hálózathoz alapértelmezetten hozzáférjenek az androidos appok. A WSA globális megjelenésére valamikor 2023 elején számíthatunk, ha pedig ezek addigra bekerülnek a rendszerbe, egy igazán hasznos funkcióval bővül majd a Windows 11.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.