Hirdetés

Szintet léptek fényerőben a Panasonic csúcs OLED-tévéi



|

A japán gyártó továbbra is az LG Display paneleket használja, de fényerőben így is hatalmasat lép előre a 2023-as csúcsmodell.

Hirdetés

A Panasonic idei zászlóshajója tévé fronton természetesen OLED-panelt használ majd, amely az LG-től érkezik, és a legújabb technológiát alkalmazza: a friss fejlesztéseknek hála a panel a fény útját mikrolencsék segítségével szabályozza, amely a belső szórt fény mértékét csökkenti, ezáltal pedig a hasznosítható fényerőt növeli. Az MZ2000 sorozat 55, 65 és 77 colos méretben lesz elérhető.

A képminőséget nemcsak a növelt fényerő, hanem a Panasonic saját fejlesztésű HCX Pro AI képfeldolgozó egysége is garantálja, amelyet a japán gyártó a Hollywoodban található laboratóriumában, filmes szakemberek segítségével tökéletesített. A közös fejlesztés egyik hozadéka a Filmmaker Mode, amely mindenféle megvilágítási környezetben biztosítja, hogy a filmek olyan képi világgal jelenjenek meg, ahogyan azt a rendező elképzelte.

A Panasonic bejelentése szerint egyébként a fényerő 150%-kal nőtt, amely - bár a japán gyártó konkrét számokat nem közölt - bőven 2000 nit feletti maximális fényerőt jelent. Érdekesség, hogy az LG tévéinél 1800 nit körüli maximumra lehet számítani, ráadásul erre is csak az 55 és 65 colos méretnél, noha a két gyártó pontosan ugyanazokat a paneleket használja.

Hirdetés

A nagy fényerő elsősorban a HDR anyagok megjelenítésekor lehet előnyös, hiszen a részletesség így a fényes területeken is javul. A Panasonic továbbra is minden HDR formátumot támogat, így a Dolby Vision IQ2 mellett a HDR10+-t és a HLG-t is ismeri.

A játékosok számára hasznos extra, hogy az MZ2000 sorozatba több, direkt a játékoknál hasznos funkció is került, így az AMD FreeSync és NVIDIA G-Sync támogatás mellett van True Game Mode is, amelynek engedélyezést követően a játékoknál felesleges képjavítókat az elektronika kikapcsolja, és a színeket is a PC-s/konzolos jelhez igazítja. A tévére természetesen HDMI 2.1 csatlakozók (is) kerültek, így a tévé a 120 Hz-es képfrissítést 4K felbontás mellett is támogatja.

Az viszont szinte hihetetlen, hogy a Panasonic okostévé rendszernek továbbra is a rendkívül elavultnak számító My Home Screen-t használja - az összes elérhető rendszer közül ez a legkevésbé rugalmas - de legalább a fontos streaming szolgáltatások megtalálhatók benne is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.