Hirdetés

Szivárványt fotózott a Marson a Perseverance?



|

Nem, ugyanis az lehetetlen. A NASA gyorsan el is magyarázta, hogy mi történt.

Hirdetés

Azoknak is érdekes lehet a Perseverance küldetése, akik egyébként különösebben nem érdeklődnek az űrkutatással kapcsolatban. Legutóbb például egy helikoptert is sikeresen munkába állított a NASA, ami egészen a lecsatlakozásig, a Perseverance hasán utazott.

A Mars-járó azonban nem csak szállítani van ott, sőt. Az eszköz folyamatosan küldi haza a fotókat és videókat, még egy 360-as felvételt is készített. Nemrégiben egy fotó komolyan felkapott az internet népe, miután úgy tűnt, hogy a Perseverance egy szivárványt fotózott a Marson.

Hirdetés

Ha esetleg lemaradtatok róla, itt a fotó:

Nagy vihart kavart a fotó az interneten, rengetegen emlegettek csillagászati szenzációt, mások teljesen értetlenül álltak a fotó előtt. Ezt persze a NASA is látta, ezért egy posztban siettek az emberek segítségére, hogy elmagyarázzák is mi is látható a Perseverance felvételén. A magyarázat szerint a szivárványok létrejöttéhez elengedhetetlen a vízcseppek, ugyanis az ezeken megtörő fény miatt látunk szivárványokat. A Marson viszont, mint azt tudjuk, komoly vízhiány van, sőt, az időjárás sem engedi, hogy cseppfolyós formában megmaradjon a víz a bolygó légkörében.

A jelenség magyarázata zavarba ejtően egyszerű. A fotót nem a fő kamera készítette, hanem egy úgynevezett veszélyelhárító lencse, mely nincs ellátva napvédővel, így könnyebben becsillan. Erről van tehát szó, így készült a Marson a szivárványos fotó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.