Hirdetés

Szoftveres frissítéssel hozták össze a világ első 20 GB RAM-os mobilját



|

Ügyes trükkel döntött rekordot a ZTE.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedben hatalmas ugrás következett be az okostelefonok teljesítményében, így a mai csúcskészülékek specifikációit már sok laptop, de némely asztali számítógép is megirigyelhetné.

Az evolúció egyik látványos mérőszáma a memória mennyisége, hiszen a 2007-es iPhone-ba például még csak 128 MB-nyi RAM került, ma viszont már akadnak 16 GB-tal szerelt szörnyek is.

A ZTE azonban most úgy döntött, hogy emeli a tétet, és rekordot döntve előállt a világ első, 20 GB memóriát felvonultató androidos telefonjával. A történelmi címet így a kijelző alatti kamerával és Snapdragon 870 chippel szerelt Axon 30 viselheti, ám van egy fontos csavar is a dologban.

Hirdetés

A július végén bemutatott mobil ugyanis valójában "csupán" 12 GB LPDDR5 RAM-mal rendelkezik, a hiányzó 8 GB-ot pedig a csak olvasható adatokat tartalmazó ROM felhasználásával fogja munkára a készülék, vagyis a tárhely kárára megy a rekorddöntés.

A szoftveres frissítéssel lehetővé tett bővítés ráadásul nem is újdonság, hiszen a ZTE már az Axon 30 hivatalos bemutatóján is ígéretet tett a RAM turbózására. Akkor viszont még csak 5 GB-nyi pluszról szólt a fáma, ezt emelték most 8 GB-ra.

Végezetül pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak a ZTE kísérletezik a keretek virtuális tágításával, ekkora ugrást viszont egyetlen gyártó sem biztosít: az OPPO Memory Expansion Technology nevű megoldása például legfeljebb 7GB-os bővítést enged.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.