Hirdetés

Szoftveresen mentené a Pixel 2 XL-t a Google



|

Rengeteg hibától szenved az új zászlóshajó képernyője - ezek egy részét szoftveresen javítaná a Google.

Hirdetés

Sokak szerint a Google Pixel 2 XL kijelzőproblémái nem jelentenek olyan nagy gondot, mások szerint egy ilyen méregdrága eszköznél a legapróbb hiba is égető és elfogadhatatlan probléma. Az viszont biztos, hogy a Pixel 2 XL csúcskészülék képernyője több sebből vérzik - pedig maga a készülék remek, a kamerája pedig lenyűgöző, és elvileg 3 évig kap rendszerfrissítést is. 

Hirdetés

Mario Querioz, a Google alelnöke, illetve Seang Chau, a mérnöki részleg alelnöke most friss információkkal szolgált a képernyőről. A Google vizsgálja a bejelentett hibákat, de igazából nem ismeri el, hogy bármi is rosszul sikerült. Az aggodalmat okozó dolgokat mindenesetre megpróbálja majd szoftveresen javítani. Ezen felül annyira bízik a két új Pixelben, hogy már 2 év garanciát vállal az okostelefonokra. 

A fakó színek elvileg szándékos döntés eredményei, a Google színhűséget szeretett volna a látványos és kontrasztos megjelenés helyett. A beépített élénk mód igazából nem hozott javulást, de a jövőbeli frissítésben a felhasználók nyomására sokkal szaturáltabb színeket garantál majd a Google. Ezt szerencsére tényleg könnyű lehet szoftveresen orvosolni. 

Az elmúlt napokban minden tele volt azzal is, hogy a Pixel 2 XL kijelzőjébe beleégnek a navigációs gombok, már egy hét normál használat után. A Google szerint ez nem mindig látható, és ez más mobilra is jellemző - az Android 8.1 mindenesetre mentené a menthetőt: a navigációs sáv képes színt váltani és elhalványulni, ha egy ideje nem volt megérintve. 

A kékes árnyalat leginkább akkor látható, ha nem tökéletesen szemből tekint valaki a panelre. Erre nem tért ki a Google - valószínűleg ezt lehetetlen szoftveresen orvosolni. Többen észrevették, hogy alacsony fényerőnél mosottas, szemcsés és koszos hatást kelt a képernyő - ezekkel szintén nem foglalkozik a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.