Hirdetés

Szögletes kerekű biciklit fejlesztettek, ami úgy közlekedik, mint egy tank



|

A Tour de Hongrie-t nem fogja megnyerni, de nem akármilyen látvány, az biztos.

Hirdetés

A dadaista művészektől az elborult formatervezőkig többen megálmondtak már szögletes kerekű járműveket, például a Discovery csatorna rendkívül népszerű legendavadász műsorában, az Állítólag egyik epizódjában is kísérleteztek szögletes kerekű autóval, az eredményt az alábbi videón érdemes megtekinteni.

Most pedig a The Q YouTube-csatorna pihent videósai vállalkoztak hasonlóra, igaz négy helyett egyelőre csak két kerékkel. Ez egyébként jellemző rájuk, számtalan furcsa két-, vagy többkerekű bringát találtak már ki, de alighanem ez a mostani lett a leglátványosabb.

Hirdetés

Persze, nem véletlen, hogy a kerék olyan alakú amilyen, elvégre a szögletes kerekekkel vagy csak rendkívül kényelmetlenül lehet utazni, vagy speciális útfelületre van hozzá szükség, ha nem akarjuk, hogy a lelkünket is kirázza a járgány.

Erre a problémára is megoldást kínál a The Q spéci bringája. A titok nyitja az, hogy a bicikli szögletes kerekeinek az élei mentén egy gumiból készült szalag húzódik.

A kerekek valójában nem forognak, csupán ez a gumipánt mozog körbe-körbe a négyszögletű kerék élei mentén. A szalag pedig egyfajta lánctalpként mozgatja a kerékpárt, amelynek menet közben látszólag egy helyben állnak a kerekei.

Kétségtelen, hogy nem a világ legpraktikusabb járművéről van szó, azonban vitathatatlanul választ ad arra a kérdésre, hogy hogy nézne ki egy bicikli, ha egy kubista művész találta volna ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.