Hirdetés

Szokatlan okostelefonban gondolkozik a Samsung



|

A Samsung legutóbbi szabadalma olyan okostelefonról árulkodik, ami egyszerre szétcsúsztatható és összehajtható.

Hirdetés

Egy darabig úgy nézett ki, hogy hosszú évekig marad a mobilpiacon a képernyőbe belógó szenzorsáv. A kínai gyártók azonban házból kiugró szelfikamerákra és szétcsúsztatható megoldásokra váltottak, majd jött a Samsung és a Huawei, amelyek jövőre lyukat ütnek a képernyő bal felső sarkába. Ezzel párhuzamosan pedig az összehajtható mobilok is támadnak. A Samsung pedig még ezeknél is érdekesebb megoldásokat fontolgat. 

Hirdetés

A Samsung legutóbbi szabadalma egy olyan készülékről szól, ami normál okostelefonnak néz ki. A gyakorlatban azonban a hátlap felcsúsztatható, éppen úgy, mint a Xiaomi Mi Mix 3-nál. Ennek hála a szelfikamera rejtve maradhat, ha nincs rá szükség. A kamera mellett egy apró kijelző is van a rajzokon. 

A fém ház zsanérjaiból pedig jól látható, hogy a szétcsúsztatható készülék ezzel egyszerre össze is hajtható, mint egy régi kagylómobil. Ilyenkor a másodlagos kijelző láthatóvá válik, vagyis mutatja az időt és az értesítéseket. 

Az ilyen szabadalmaknál persze nincs rá garancia, hogy a tervezett készülék valaha is megjelenik a piacon. Mivel azonban az összehajtható mobilok nagy újdonságnak számítanak, természetes, hogy szokatlan újításokkal kísérleteznek majd a nagy gyártók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.