Hirdetés

Szól az Android 10, ha koszos a töltőcsatlakozód



|

Az Android 10 jelez, ha a töltőport piszkos vagy túlmelegszik, így már nem csak 1-2 márkánál lesz elérhető ez az extra.

Hirdetés

Sok hasznos újdonság van az Android 10-ben, és akadnak olyan apróságok is, amelyekről eddig csak keveset beszéltek. Mindenképp említést érdemel azonban az USB porttal kapcsolatos új funkció. 

Hirdetés

Az Android 10 immáron érzékeli, ha a töltőcsatlakozóban piszok vagy folyadék van. Ekkor egy automatikus üzenetet jelenít meg erről, majd letiltja a portot, és csak akkor engedélyezi, ha már biztonságos a használata. Persze manuálisan azért rá lehet ezt kényszeríteni, ha esetleg tévedne vagy pedig már kitakarítottuk a csatlakozót. 

Bár a Google ezt az Android 10 egyik újdonságaként hirdeti, érdemes megjegyezni, hogy több cég évek óta kínált már ilyen funkciót: például a Samsung és az Apple is. Jó hír azonban, hogy már a gyári Android 10 is felzárkózik, vagyis rengeteg új mobil tudja majd ugyanezt. Azt persze még nem tudni, hogy konkrétan melyek, főleg, mivel speciális páraszenzorok is kellenek a működéshez (az új rendszerrel történő hitelesítéshez ez viszont elvileg alapfeltétel lehet). 

Az Android 10 emellett a túlmelegedéstől is védi az USB portot, ha abnormálisan magas a hőmérséklet, a kábel vagy kiegészítő eltávolítását ajánlja. Az XDA szerint az Android 10 a 60 Celsius-fokot kritikusnak, a 65-öt vészhelyzetnek tartja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.