Hirdetés

Szól az Instagram, ha mindjárt törli a fiókod



|

Új szabályozásokat vezetett be az Instagram a fiókok törlésével kapcsolatban - figyelmezteti is az érintetteket törlés előtt.

Hirdetés

Az Instagram úgy döntött, hogy változtat a fióktörléssel kapcsolatos szabályain. A képmegosztó alapvetően szigorítani szeretné a dolgokat, és hatékonyabban eltakarítani minden olyan tartalmat, ami nem felel meg az előírásoknak. 

Hirdetés

A Facebook tulajdonában lévő cég a jövőben egy meghatározott időkereten belül kezdi el törölni azokat a fiókokat, amelyek több szabályt is megszegnek. Bizonyos százalékos arány után pedig jön a törlés. További részleteket szándékosan nem osztanak meg, nehogy bárki megpróbálja kicselezni a rendszert. Az viszont biztos, hogy innentől kezdve mindenki nagyban felelős lesz azért, amit közzétesz az Instagramon. 

A bejelentés egyesek szerint azért is időszerű, mert nemrég egy férfit azzal gyanúsítottak meg, hogy meggyilkolt egy 17 éves lányt, majd egy Instagram-fiókon keresztül a véres testről tett közzé képet. Az Instagram ezt hamar eltüntette, a fiókot is törölte, de a kép másolatai azóta is előkerülnek különféle platformokon, emiatt pedig sokan aggódnak a közösségi oldalak moderálási hatékonysága miatt. A fiatalok védelmével kapcsolatban is rendszeres kritika éri az óriást. 

Az Instagram a jövőben értesíti azokat a felhasználókat, akiknek a fiókja rövidesen törölve lesz. Lehet majd fellebbezni, a jövőben közvetlenül az appon belülről is. Ha viszont szexuális vagy drogokkal kapcsolatos témában sérti az előírásokat egy fiók, akkor azt kérdés nélkül, azonnal törlik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.