Hirdetés

Szövegekből készít videókat, és még más trükköket is tud ez az új mesterséges intelligencia



|

Újabb lenyűgöző generatív modell mutatkozott be.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia épp alapjaiban készül átírni a tartalomkészítés törvényeit, hiszen már nemcsak egy sor képgenerátor áll a közönség rendelkezésére, de a ChatGPT és a nyomában loholó hasonszőrű szolgáltatások révén már komplett szövegeket is kreálhatunk néhány alapvető szempont megadásával.

A következő lépés a videós formátum meghódítása lehet, a Meta és a Google pedig tavaly külön-külön prezentálták a saját, fejlesztés alatt álló megoldásaikat a Make-A-Video és az Imagen Video formájában. Egy jóval kisebb szereplő, a Runway viszont most mindkét gigászt lemosta a pályáról.

Hirdetés

A New Yorki-i székhelyű vállalkozást még 2018-ban indult el, és azt tűzte ki célul, hogy azok számára is hozzáférhetővé teszi a gépi tanuláson alapú kreatív eszközöket, akik nem rendelkeznek mély számítástechnikai ismeretekkel. A mindössze 50 fővel dolgozó cég nemrég prezentálta a legújabb modelljét, a Gen 2-t, amely egyszerű szövegekből képes videókat alkotni, pont úgy, ahogy a DALL-E 2 vagy a hasonló képgenerátorok is működnek.

Ezzel azonban még messze nincs vége a technológia nyújtotta lehetőségeknek: a Runway algoritmusa akár képek, vagy kép és szöveg együttes megadásával is tud filmeket generálni, meglévő videós anyagokat stilizálhatunk vele, nyers rendereket "öltöztet" látványos anyagokká, vagy néhány tárgyból is képes videós jelenetet varázsolni. Minderre a Gen-2 weblapján láthatunk lenyűgöző példákat, illetve az alábbi videó is igyekszik összefoglalni a széles repertoárt:

A 240 millió fénykép és 6,4 millió klip segítségével betanított generátor egyelőre még nem hozzáférhető a nagyközönség számára, a Runway Discord csatornáján viszont elárulták, hogy egy nyílt, fizetős béta keretében teszik majd elérhetővé a szolgáltatást, amely iránt már most is hatalmas az érdeklődés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.