Hirdetés

Szövegfelismeréssel újít a Google Fotók



|

Nem elég, hogy felismeri a jövőben a képeken látható szöveget, másolni és beilleszteni is engedi azt a szolgáltatás.

Hirdetés

A Google Fotók már hosszabb ideje támogatja a kép- és arcfelismerést, és meg tudja mutatni az olyan fotóinkat, amelyeken például macskák vagy kutyák szerepelnek, de sok más keresőszóval is nagyon jól boldogul. 

Hirdetés

A Google most újabb frissítést indított el, a Google Fotók a jövőben a szövegfelismerést is támogatja majd. 

Mindez azt jelenti, hogy amennyiben egy képen szöveg olvasható, akkor azt szöveges kereséssel is ki tudjuk kerestetni. Még jobb, hogy a szöveget képes lesz másolni és beilleszteni a szolgáltatás. 

A Google ebben a hónapban indítja el a frissítést, több hullámban, és folyamatos fejlesztések mellett. Ennek hála akár úgy is megtalálhatunk egy-egy képet, ha a fotón van egy utcatábla, mi pedig az utca nevére keresünk rá, de ugyanez a boltok táblájával, logójával is működik, vagy mondjuk egy étlappal. 

Az egyébként jól látszik, hogy jelenleg is dolgoznak a funkción, ugyanis aki már megkapta, annál sem talál meg egyelőre mindent a szolgáltatás. Az viszont lenyűgöző, hogy egyre okosabb a Google Fotók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.