Hirdetés

Szűkszavú közlemény magyarázza Facebook tegnapi megbolondulását



|

Kiderült, miért bombázta a szokásosnál is érdektelenebb posztokkal a felhasználóit a Facebook.

Hirdetés

A Facebook már többször is elismerte, hogy a felhasználók elszivárgásával küzd, akik már inkább az olyan, fiatalosabb platformokra posztolják a mindennapjaik kisebb-nagyobb mértékben fabrikált pillanatait, mint az Instagram vagy a TikTok. Így aztán a facebookos hírfolyamunkban is egyre kevesebb a hús-vér ismerősöktől származó bejegyzés, és annál több a mindenféle egyéb tartalom.

Tegnap azonban még a szokásosnál is érdektelenebb posztok lepték el a News Feedet, miután megbolondult a közösségi oldal ajánlási algoritmusa, és kizárólag hírességek üzenőfalára küldött rajongói bejegyzéseket láthattunk.

Hirdetés

A platformot birtokló Meta korábbi közleménye szerint a probléma világszerte több országot, így hazánk mellett Lengyelországot, az Egyesült Királyságot, Spanyolországot, az USA-t és Ausztráliát is érintette, időközben pedig az is kiderült, hogy mi okozta. Az UNILAD-nek nyilatkozva a vállalat szóvivője elmondta, hogy egy "konfigurációs változtatás" miatt voltak gondok az üzenőfallal.

Zuckerbergék tehát nem vitték túlzásba a magyarázkodást, de a lényeg, hogy azóta megoldódott a probléma, és minden visszatért a régi kerékvágásba. A weboldalakkal kapcsolatos hibajelentéseket nyilvántartó Down Detector szerint az emberek összesen néhány órán át panaszkodtak a Facebook üzenőfalára, csütörtök reggelre viszont már szépen kisimult a hibagörbe.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.