Hirdetés

Szürke app a Windows 10-ben? Így javíthatod meg



|

Van megoldás, ha a Start menüben leszürkült, felkiáltójeles csempék jelennek meg az appok normál ikonjai helyett.

Hirdetés

Nem vagy egyedül, ha a Windows 10 Start menüjében vagy az appok listájában szürke, felkiáltójeles csempéket látsz. Bár a probléma nem olyan gyakori, mint a nagyobb hibák, azért sok felhasználót érint. Az érintett appok nem hajlandóak elindulni. Szerencsére van megoldás a kialakult helyzetre, és nem is annyira bonyolult. 

Hirdetés

A probléma a jelentések szerint kizárólag a modern, UWP-s appoknál jelentkezik. Ha nálad is szürke, felkiáltójeles ikon jelenik meg, akkor kattints rá. Ezután egy hibaüzenettel találkozol, amely szerint az appot nem lehet megnyitni. 

Az üzenet végén lesz egy link (See in Store), amelyre rá kell kattintanod. Ennek hatására megnyílik a Microsoft Store app, azon belül is az érintett app oldala. Itt lesz egy újratelepítés gomb, amely a visszajelzések szerint nem működik, de azért egy próbát megér. 

Ha nálad sem ment a gomb, akkor nyisd meg a Start menüt, és az appok listájában keresd ki az érintett programot. Nyomj rajta jobb egérgombot, majd töröld le a PC-ről. Amint ez megtörtént, nyisd meg a Microsoft Store-t, és töltsd le újból az alkalmazást. Ennek meg kell oldania a problémákat. Ha a letöltés nem indul el - szintén előfordul -, akkor kezdj el egy második appot is tölteni. Ez segíthet a Windows Store kellemetlenségein. 

Sajnos az érintett appokból adatot menteni nem tudsz, tehát az újratelepítés némi kellemetlenséggel is járhat. Azt továbbra sem tudni, hogy ennek a hibának mi az oka. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.