Hirdetés

Tajvan szerint Amerika nem akarja elvágni a Huawei-t a TSMC-től



|

Tajvan szerint Amerika nem gyakorolt nyomást rájuk, hogy leállítsák a chipek exportját a Huawei felé.

Hirdetés

Amerika és Kína továbbra sem rendezték a Huawei ügyét, bár az utóbbi napokban több jelentés is előkerült arról, hogy Amerika hamarosan számos cégnek ad ki licenceket, hogy együtt dolgozhasson a kínai óriással. 

Hirdetés

Eközben olyan hírek is szárnyra kaptak, amelyek szerint az amerikai kormány nyomást gyakorolt Tajvanra, hogy korlátozzák a chipek exportját a Huawei irányába. A Bloomberg szerint azonban Tajvan tagadja ezeket az állításokat. 

Egyelőre annyi biztos, hogy a Huawei május óta van az amerikai tiltólistán, az amerikai vezetés hozzáállása pedig messze nem következetes a cég kapcsán.

Nemrég ráadásul az a hír is felröppent, hogy Amerika magához költöztetné a TSMC chipgyártását - a cég azonban erre nem hajlandó, mint később kiderült. A The Financial Times szerint Amerika azért akarta mindezt, mert a biztonság mellett a Kínába való export miatt is aggódik. Egy amerikai politikus állítólag olyan hasonlattal élt tajvani kollégái számára, hogy a TSMC chipek Huawei-nek szállítása olyan, mintha a kínai rakéták Tajvant vennék célba. A Bloomberg szerint viszont a tajvani vezetés nem kapott semmilyen kérést Amerikától az ügyben, és a TSMC és a Huawei szerint sem kísérelte meg Amerika megzavarni a chipgyártást és -szállítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.