Hirdetés

Tajvan gyárainak jót tesz Amerika és Kína kereskedelmi háborúja



|

Egyre nagyobb rendeléseket kapnak Amerikából a tajvani gyárak, de az 5G-s mobilok kapcsán is Tajvan jár jól.

Hirdetés

A Bloomberg jelentése szerint gőzerővel termelnek a tajvani gyárak, mindez pedig Amerika és Kína kereskedelmi háborújának köszönhető. 

Hirdetés

Állítólag Amerika egyre nagyobb mennyiségű rendelést ad le a tajvani gyárak felé, de az 5G-s mobilok iránti felpörgő keresletnek is Tajvan örülhet. 

Júliusban a termelés 3 százalékkal emelkedett, ami főként annak köszönhető, hogy a számítógépekből és a komponensekből többet gyártanak az országon belül, továbbá Amerika egyre nagyobb rendeléseket ad le. Olyannyira, hogy a július rekordmagasságot jelentett a termelés területén. 

Minden bizonnyal ez a trend még tovább erősödhet a következő hónapokban, miközben a kínai és az amerikai kormány az egymás felől érkező termékekre újabb és újabb vámokat tervez kivetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.