Hirdetés

Tajvan hadat üzent a kínai streaming szolgáltatóknak



|

A független irányítású sziget kormánya ezzel szeretné megakadályozni, hogy a Kínai Kommunista Párt még nagyobb gazdasági befolyást szerezzen a térségben.

Hirdetés

A Kínai Népköztársaság és Tajvan viszonya messze nem a legrózsásabb, mivel a szigetország viszonylagos függetlensége meglehetősen szúrja a kínai pártvezetés szemét. Tajvan gazdaságilag is saját lábán áll, és erre olyannyira vigyáz az ország kormánya, hogy most például megpróbálják kitiltani a kínai streaming szolgáltatókat. 

Hirdetés

A National Communication Commission (NCC) előkészített egy törvényt, mely kimondja, hogy az ország minden szolgáltatója komoly pénzbírsággal sújtható, ha együttműködik a kínai OTT platformokkal. Az OTT, azaz az over-the-top platform kategóriába minden olyan szolgáltatás beletartozik, mely az interneten keresztül, közvetlenül a felhasználóknak kínál tartalmakat. 

Ha elfogadják a törvényt, akkor a iQIYI és a Tencent is fel kell függessze ilyen jellegű tevékenységét Tajvanban. A két szolgáltató jelenleg is csak közvetve van jelen a gazdaságban, mivel az NCC korábban már megtiltotta számukra, hogy megvessék a lábukat a szigetország piacán. A törvény értelmében viszont minden hazai cég 167 ezer dollár megfizetésére is kötelezhető, ha együttműködik a kínaiakkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.