Hirdetés

Takarékosságból száműzi az appjaid az iOS 11



|

Az új rendszer képes törölni a ritkán használt alkalmazásokat, de a beállításokat és az adatokat megtartja.

Hirdetés

Nem létezik olyan iPhone készülék, amibe microSD férne, vagyis ha a szabad tárhely a végéhez közeledik, akkor nincs más hátra; törölni kell a fotókból, zenékből vagy videókból, esetleg a ritkábban használt alkalmazásokból. 

Hirdetés

Az Apple igyekszik a felhasználóknak segíteni ebben a folyamatban, ezért lehetővé teszi az iOS 11-ben, hogy a rendszer automatikusan megszabadítson minket a ritkán használt appoktól. Mindezt úgy, hogy a beállításaink és a felhasználói adataink nem vesznek el, ezeket ugyanis menti a rendszer. 

Amennyiben kevés a tárhely, az iOS magától törli a ritkán használt appokat az adatok mentése után. Ha később visszatennénk az érintett programot, akkor sem vesztettünk el semmit. 

A funkció már benne van az iOS 11 fejlesztői bétájában, és mindenki számára elérhető lesz, amikor ősszel megjelenik a végleges kiadás. 

Az ötlet egyébként nem új, az androidos Nextbit Robin okos tárhelye éppen így működött. 

Az új funkció alapból nincs engedélyezve a rendszerben, és a WWDC során sem említette meg a vállalat. Ez azt jelenti, hogy nem tartja kulcsfontosságúnak az Apple - de azért hasznos extra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.