Hirdetés

Talán soha nem jelenik meg a Windows 10X



|

A legújabb beszámolók szerint a Microsoft egy időre szünetelteti az operációs rendszer fejlesztését.

Hirdetés

A Windows 10X megjelenése már régóta csúszik, és a jelek szerint a Microsoft letett róla, hogy 2021-ben kiadja a Chrome OS versenytársának szánt operációs rendszerét. A Windows 10X-et 2019 őszén jelentette be a vállalat, és az eredeti tervek alapján dupla képernyős hardverekhez tervezte a Microsoft, később viszont stratégiát váltva az olcsóbb hardvereket célozta meg a cég.

Legutóbb nagyjából két hónapja volt szó arról, hogy az operációs rendszer 2021 első félévében még nem, viszont még idén meg fog jelenni.

Hirdetés

A Petri beszámolója alapján viszont megtudtuk, hogy a Windows 10X-et ebben az évben már biztosan nem fogja kiadni a Microsoft, sőt vélhetően a jelenleg ismert formájában soha nem is fog megjelenni. A bennfentesek értesülései szerint a vállalat teljes mértékben a Windows 10 frissítésére összpontosítja az erőforrásait, a 10X fejlesztése pedig szünetelni fog egy darabig.

A Microsoft vélhetően a Sun Valley kódnevű frissítéssel foglalkozik inkább, amely a Windows 10 jelentős arculati átalakítását és megújulását foglalja magába. Március végén például már elérhetővé váltak az Insider program résztvevőinek az új rendszerikonok, illetve nemrégiben a Windows Shell jelvényei is átalakultak. A Sun Valley fejlesztéséről várhatóan a májusi Build konferencián fognak beszélni a Microsoft munkatársai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.