Hirdetés

Tankolás nélkül járhatod be a világot ezzel a napelemes lakóautóval



|

Minimális szennyezést és maximális kényelmet ígér egy új fejlesztésű guruló otthon.

Hirdetés

Aki járt már balatoni kempingben, annak nem újdonság, hogy a hollandok kifejezetten kedvelik az akár több hétig is tartó lakóautós-lakókocsis utazásokat, hiszen a magyar tengernél sem ritka vendégek a jellegzetes, sárga rendszámos járgányaik.

Nem csoda hát, hogy éppen Hollandiából, egész pontosan az Eindhoveni Műszaki Egyetemről került ki az a futurisztikus lakóautó, amivel a bolygót kímélve falhatók a kilométerek, méghozzá extra kényelemben.

Hirdetés

A Stellar Vita nevű kísérleti jármű fő különlegessége, hogy a hagyományos, fehér dobozoktól merőben eltérő karosszériája telis-tele van napelemekkel, melyek kedvező időjárás esetén automatikusan töltik az akkumulátorokat. De akkor sincs nagy gond, ha időközben felhősre vált az ég, vagy ha éjszaka haladnánk, mivel a jármű akár 725 km-t is megtehet a teljesen feltöltött telepekkel.

Ami pedig a praktikumot illeti, a kiemelkedő tetőnek és a széles ajtóknak hála bőven van hely a mozgáshoz, odabent pedig fürdőszoba, hűtő, tűzhely, dívány és egy kétszemélyes ágy szolgálja az utazók kényelmét, akik így semmilyen alapvető szükségletben nem szenvednek hiányt az otthoni körülményekhez képest.

A különleges lakóautó 22 diák összefogásával épülhetett meg, egy szerencsés csapat pedig októberben Spanyolország legdélebbi csücskébe kalandozik vele, egy több mint 2000 km-es úton tesztelve a napelemes gurulást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.