Hirdetés

Tartós távmunkára áll át a Facebook és a Spotify



|

Mindkét cégnek bejött a jelenlegi helyzet, a dolgozók közül kevesen lesznek bejárásra kötelezve.

Hirdetés

A világjárvány idején sok cégnél kényszerültek átállni a távmunkára, és a jelek szerint egyes vállalatoknál ez a fajta munkavégzés megfelelőnek bizonyult. Mark Zuckerberg, a Facebook ügyvezetője nemrég élő streamben jelentette be, hogy a vállalat 45 000 dolgozójának közel fele innentől kezdve, a következő évtizeden keresztül otthonról dolgozhat. Persze átgondolt és felelős módon akarják mindezt megvalósítani, a következő 5-10 év során, különféle mérésekkel és távoli munkaerő toborzásával (is). 

Hirdetés

A Spotify az év végéig teszi lehetővé a dolgozók távoli, otthonról történő munkavégzését, addig pedig kidolgozzák a terveket az ismételt nyitásra. A Twitter mindenki számára engedélyt ad, innentől kezdve állandó jelleggel, és hasonló kiterjesztést fontolgat valamilyen szinten a Shopify, a Coinbase és az Alphabet is. 

A világjárvány hatására sok változás történt a munkapiacon, sok cég már nem fél a felhőtől, a fizikai események és rendezvények száma jelentősen csökkenőben van, és sok helyen az iroda sem ugyanazt jelenti már, mint a járvány előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.