Hirdetés

Tavaly év végére ismét trónfosztás következett be a nagy Apple-Samsung harcban



|

Apple-nek sikerült lehagynia a Samsungot, amire bizony már jó néhány éve nem volt példa ezelőtt.

Hirdetés

Ha valaki okostelefont szeretne vásárolni, annak szerencsére nem kell beérnie egy vagy két gyártó kínálatával, hiszen viszonylag sok olyan cég van, amelyik többek között ilyen kütyükkel is jelen van a piacon. Az egyik legismertebb ilyen nagyágyú az Apple, amely ráadásul kifejezetten jól szerepelt 2020 utolsó néhány hónapjában, és számos más gyártót, köztük a nagy riválisként számontartott Samsungot is sikerült lenyomnia.

A Gartner piaci adatai szerint 2020 utolsó negyedévében az Apple adta el világszerte a legtöbb okostelefont, ezzel a teljesítménnyel pedig sikerült maga mögé utasítania a Samsungot, ami ezelőtt utoljára 2016-ban sikerült. A vizsgált időszakban közel 80 millió iPhone került eladásra, és ehhez a számhoz nagyban hozzájárult az is, hogy megjelentek az almás cég első 5G képes mobiljai.

Hirdetés

Az Appple-nek ráadásul nemcsak a konkurencián sikerült felülkerekednie, hanem még javítani is tudott a 2019 utolsó negyedévében elért eredményéhéz képest, hiszen nagyjából 10 millióval több iPhone-t sikerült eladnia 2020 végén. Ugyanezen a téren egyébként a Samsung teljesítménye romlott.

Érdemes még megjegyezni, hogy 2020-ban összességében 12,5%-kal csökkentek az okostelefonok eladásai, és az öt legnagyobb gyártó közül csak a Xiaomi és az Apple úszta meg szárazon a negatív változást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.