Hirdetés

Tavaly már az éber óráink egyharmadát szenteltük a telefonunknak



|

Az App Annie legfrissebb kimutatása szerint jelentősen megnőtt a mobilon töltött idő az elmúlt két év során.

Hirdetés

A San Franciscó-i App Annie rendszeresen jelentkezik összefoglalóival a mobilos alkalmazások piacáról és az emberiség telefonhasználati szokásairól. Az elemzőcég nemrég hozta nyilvánosságra a tavalyi évet tárgyaló jelentését, amely arról tanúskodik, hogy egyre jobban behálóznak minket a kis képernyők.

A The State of Mobile című összeállítás szerint ugyanis a világ 10 legnagyobb mobilos piacán az androidos felhasználók átlagosan napi 4,8 órát szenteltek a telefonos appoknak, ami nagyjából az ébren töltött óráik egyharmadát tette ki, 30%-os növekedéssel a pandémiát megelőző utolsó évhez, 2019-hez képest.

Hirdetés

A leglelkesebbnek Brazília és Indonézia lakossága bizonyult, napi átlag 5,4 óra használattal, míg a 4,2 órát mobilozó amerikaiak a 10. helyen végeztek. Ennél is visszafogottabbak voltak viszont a britek, akik átlagosan "csak" napi 4 órát áldoztak androidos appokra, s ezzel a 12. helyen állnak.

Ennek megfelelően továbbra is rengeteg pénzt termelnek az alkalmazásboltok. Az App Annie kalkulációja alapján világszerte összesen 170 milliárd dollárt költöttek az emberek a Play Áruház, az App Store és a kínai piac (androidos) appjaira, így a tavalyi év 19%-os növekedést hozott 2020-hoz képest.

Forrás: App Annie

A hatalmas összeget leosztva az jött ki, hogy az emberiség percenként 320 ezer dollárt, vagyis több mint 99 millió forintot költ alkalmazásokra. Az új appletöltések száma 5%-os éves növekedéssel elérte a 230 milliárdot.

Az App Annie azt is kimutatta, hogy 10 mobilozós percből 7-et valamilyen közösségi, videós vagy fotós appra áldozunk. Egy másik cég, az Apptopia adatai szerint a világ legtöbbször letöltött alkalmazása tavaly a közösségi zenés-videós TikTok volt, ami szintén ezt látszik alátámasztani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.