Hirdetés

Távozik Eric Schmidt, az Alphabet elnöke



|

Korábban a Google-t, mostanában az Alphabetet vezette - most azonban távozik az óriásvállalat éléről.

Hirdetés

Eric Schmidt korábban a Google elnöke volt, az Alphabet létrejötte óta pedig ez utóbbi ügyvezető elnöke. Most azonban távozik az óriásvállalat éléről, és innentől kezdve technikai tanácsadóként segíti a céget. 

Hirdetés

Schmidt még 2001-ben került a Google-höz, amikor Larry Page és Sergey Brin ügyvezetőként hozta őt a vállalathoz. 

Érdekesség, hogy miközben korábban a Google elnöke volt, 2006 és 2009 között az Apple igazgatótanácsának tagja is volt. Amikor az Android harcba szállt az iOS-szel, akkor azonban Steve Jobs úgy érezte, hogy elárulta őt Schmidt, amit csak fokozott, hogy idővel a Nexus One is képes lett a multi-touchos, többujjas zoomra. Ezt Jobs szerint az Apple szabadalmaztatta, amikor bemutatta az eredeti iPhone-t. 

A Google (majd az Alphabet) első emberét gyakran fotózták le a legújabb androidos okostelefonokkal az évek során, de nem ritkán lekapták úgy, hogy iPhone-t vagy éppen BlackBerryt használt. 

A 62 éves Schmidt a Forbes szerint a világ 119. leggazdagabb embere a világon, a vagyona meghaladja a 11 milliárd dollárt. Most, hogy kilép az ügyvezetői pozíciójából, valószínűleg a pihenésre is több ideje jut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.