Hirdetés

Merész koncepciómobilokkal villog a TCL



|

Háromfelé hajtható és feltekerhető okostelefont is mutatott a TCL, de a boltokba kár lenne rohanni ezekért, mert egyelőre nem kerülnek piacra.

Hirdetés

A TCL két igen érdekes, eredetileg az MWC-re szánt koncepcióval állt elő, ami azért is fontos, mert elég felkapott mostanában az összehajtható okostelefonok mezőnye. Rögtön az elején érdemes azonban leszögezni, hogy a beszámolók szerint ezek az eszközök igazából még nem is működnek rendesen, vagyis senki ne várja, hogy hamarosan rohanhat bármelyikért is a boltba. A kifelé és befelé hajló zsanéroknak hála az új összehajtható okostelefon mindenesetre három darabba hajtható, a 10 hüvelykes táblagépből gyorsan 6,65 hüvelykes, vaskos mobil lesz. 

Hirdetés

Ennél is érdekesebb ötlet a feltekerhető/kihúzható kijelzős mobil, ami egy motor segítségével hozza el az extra képernyőt. Kompakt állapotában 6,75 hüvelykes a készülék, de kicsúsztatva már 7,8 hüvelykesre nő. A jobb oldalra két szelfikamerát is fúrtak. Ez a változat elvileg csak 9 milliméter vastag. 

Bármennyire is látványosak a TCL által villantott megoldások, egyelőre nincs használható készülékekről szó, így azok a boltok polcain sem jelennek meg egyhamar. Az új kijelzőkben rejlő lehetőségeket azért jól szemléltetik, nagy jövő előtt állhat a hajtogatható eszközök piaca, ha sikerül átlendülni a kezdeti nehézségeken, és a képernyők sem lesznek ennyire sérülékenyek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.